top of page

Uitvaartondernemers: technologie en digitale innovaties voor een gepersonaliseerde service

In onze verbonden maatschappij blijft technologie elk aspect van ons leven ontwikkelen, inclusief de dood en begrafenissen. De uitvaartbranche vormt hierop geen uitzondering en maakt gebruik van een verscheidenheid aan digitale hulpmiddelen en diensten om innovatieve, persoonlijke ondersteuning te bieden aan nabestaanden. Lefèvre & Fils in Ukkel stelt er u enkele voor. We zijn gespecialiseerd in gepersonaliseerde ornamenten, livestreams van begrafenissen en digitale gastenboeken.


rouwornamenten

Online een offerte aanvragen

Een van de meest voorkomende verbeteringen is de introductie van online kostenramingen: de meeste begrafenisondernemers bieden families nu de mogelijkheid om snel een gedetailleerde kostenraming te verkrijgen via hun website.

Dit vergemakkelijkt het planningsproces en geeft de nabestaanden van de overledene een duidelijk beeld van de kosten die gepaard gaan met de verschillende aangeboden diensten.


Gepersonaliseerde ornamenten

Een andere belangrijke innovatie is de personalisatie van rouwversieringen dankzij technologie. Families kunnen nu unieke ontwerpen maken voor de kisten, urnen of grafstenen van hun overledenen met behulp van computerondersteunde ontwerpsoftware. Dit maakt het mogelijk om de herinnering aan de overledene op een meer persoonlijke manier te bewaren.


Volg de begrafenis live

Dit is ook al realiteit geworden, vooral sinds de epidemie en de opeenvolgende maatregelen die we hebben meegemaakt, dankzij livestreamtechnologie.


Familieleden die de plechtigheden niet fysiek kunnen bijwonen, kunnen ze nu overal ter wereld live volgen via video. Hierdoor kunnen geografisch gescheiden families dit belangrijke moment delen en is er een alternatief als ze niet kunnen reizen.


Digitale uitnodigingen en gastenboeken

Families kunnen nu digitale uitnodigingen maken en versturen om dierbaren te informeren over het overlijden en de details van de ceremonie.


Traditionele gastenboeken worden soms ook vervangen door digitale versies die online toegankelijk zijn, zodat nabestaanden hun condoleances kunnen schrijven en hun herinneringen virtueel kunnen delen.

- herinneringen

- foto's

- video's

- condoleances

- et cetera



Sociale netwerken

Het gebruik van sociale netwerken heeft ook de manier veranderd waarop we communiceren wanneer een dierbare overlijdt. Families kunnen bijvoorbeeld een gedenkpagina aanmaken op hun netwerken om herinneringen te delen of een foto van de overledene op de sociale netwerken van de uitvaartondernemer plaatsen om de herinnering aan de overledene levend te houden.


Door gebruik te maken van deze innovaties maken uitvaartondernemers het makkelijker voor nabestaanden om zich te concentreren op hun rouwproces en de herinnering aan hun dierbaren op een meer persoonlijke manier te bewaren. Zo helpt de technologie u tijdens moeilijke momenten.


Neem voor meer informatie of een specifiek verzoek contact op met Lefèvre & Fils. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.


Comments


Schrijf een reactie

Bedankt voor uw bericht!

bottom of page