top of page

Begrafenisonderneming Lefèvre, onze inzet voor het milieu

Begrafenissen die voor de planeet zorgen

Al 66 jaar valt Uitvaartcentrum Lefèvre op door hun toewijding en persoonlijke ondersteuning voor nabestaanden. Parallel met de milieuproblemen die de afgelopen jaren zijn gerezen, wilden we op ons niveau bijdragen aan ecologische keuzes door verschillende toezeggingen te doen die ons na aan het hart lagen.

Naast de organisatie van zogenaamde "traditionele" begrafenissen zijn wij blij om ook ecologische begrafenissen aan te kunnen bieden aan mensen die gevoelig zijn voor de milieuproblematiek.

Zoom in op de ecologische kist

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is de klassieke kist van exotisch hout, spaanplaat of MDF niet echt milieuvriendelijk. Het hout is inderdaad vaak afkomstig van intensieve houtkap. Bovendien wordt het behandeld met chemicaliën.

Tegenwoordig zijn er nu ook volledig biologisch afbreekbare doodskisten. Ze kunnen gemaakt zijn van karton, vlechtwerk, bamboe of zelfs papier-maché. Het interieur van de kist kan ook gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals katoen in plaats van polyester. Ecologische en duurzame kisten beginnen langzaamaan ook te verschijnen in catalogi van begrafenisartikelen.

In Wallonië en Brussel staat de regelgeving nu de lijkwade toe, een eenvoudig lijkkleed gemaakt van katoen, linnen, wol of zijde. Een transportkist is nog steeds nodig, maar kan later worden hergebruikt.

Voor uw zoektocht naar ecologische doodskisten rond Brussel en Ukkel, bieden we een gevarieerde keuze aan artikelen die respect voor de overledene en de planeet combineren.

Kent u de biologische urn?

Biologisch afbreekbare urnen gemaakt van natuurlijke materialen zoals karton, zout, zand of klei zijn nu verkrijgbaar. Wij presenteren u graag ons aanbod aan verschillende modellen ecologische urnen.

Voor de organisatie van ecologische begrafenissen, uw aanvraag voor ecologische doodskisten of biologische urnen in Brussel en Ukkel kunt u contact opnemen met Begrafenisonderneming Lefèvre.

bottom of page