top of page

Live-uitzending van de begrafenis in Ukkel: prestatie en veiligheid

Waarom kiezen voor een live uitzending van de begrafenis?

De Covid-19-epidemie heeft een terugkerend probleem aan het licht gebracht dat een groeiende zorg voor families is geworden: het veraf wonen van familieleden van de overledene voor een begrafenisceremonie. Vanwege hun leeftijd of geografische locatie kunnen sommige mensen niet reizen om de begrafenis van hun geliefde bij te wonen, wat hun verdriet vergroot. Een oplossing is nu mogelijk en kent steeds meer succes: de live uitzending van de uitvaart via een videostream.

De huidige gezondheidscrisis heeft dit proces versneld door het aantal mensen verzameld in een afgesloten ruimte te beperken en dus het beperken van het aantal familieleden die een uitvaart mogen bijwonen. Bijgevolg zijn alle crematoria in Brussel uitgerust met een geavanceerd systeem om de ceremonies live uit te zenden, waardoor ze ook kunnen worden opgenomen.

Dankzij deze technologie kan iedereen die geautoriseerd is en toegang heeft tot internet via een compatibel apparaat, de begrafenisplechtigheden nu live volgen.

De expertise van Lefèvre-begrafenisondernemers in de livestream-herhaling

Onze zaak heeft zich aangepast aan opkomende behoeften door een complete service in te zetten die het op afstand volgen van elke begrafenisceremonie mogelijk maakt. Afhankelijk van de wensen van de families zijn er verschillende opties mogelijk. De doorgifte is natuurlijk beveiligd en alleen geautoriseerde personen hebben toegang tot de videostream.

Face-to-face of op afstand, dankzij de live uitzending van de begrafenis hebben alle nabestaanden nu de mogelijkheid om het laatste afscheid van hun dierbare overledene bij te wonen.

Voor de organisatie van de live-uitvaartuitzending rond Brussel en Ukkel doet men al 66 jaar een beroep op uitvaartprofessionals. Begrafenisonderneming Lefèvre staan aan uw zijde.

bottom of page