top of page

Waarom een uitvaartbegeleider inschakelen?

Het overlijden van een dierbare is een pijnlijk en moeilijk moment, vooral omdat er veel zaken moeten worden geregeld. Om u beter te kunnen ondersteunen en te begeleiden bij uw keuzes legt Uitvaartonderneming Lefèvre & Zn uit op wat voor manier de aanwezigheid van een begrafenisconsulent aan uw zijde nuttig is om deze beproeving het hoofd te bieden.Een luisterend oor van een professional ter ondersteuning van de familie

Een uitvaartbegeleider is tevens een rouwdeskundige. De uitvaartconsulent beschikt over de menselijke kwaliteiten die nodig zijn om in deze moeilijke tijd goed met de familie om te gaan. De begrafenisondernemer staat altijd klaar om te luisteren en is de eerste persoon met wie de rouwende nabestaanden zullen praten. Deze professional zal vanzelfsprekend rekening houden met uw verdriet, u adviseren en u helpen uw wensen te verwezenlijken, zonder dan ook maar iets te forceren.


Hulp bij administratieve procedures

Op een moment als dit is het heel moeilijk om zich bezig te houden met het administratieve regelwerk. De uitvaartadviseur legt u de verschillende fasen van de uitvaart uit en geeft u nuttige informatie. Als uw persoonlijke uitvaartbegeleider draagt hij zorg voor alle formaliteiten die moeten worden uitgevoerd: het opstellen van de doodsakte, de plaatsing van een overlijdensbericht in de krant, de aangifte van overlijden bij de burgerlijke stand, de lijkverzorging en het kisten van het lichaam. Deze persoon adviseert u ook over de keuze van de kist, de urn of het grafmonument, de herdenkingsplaquette en de rouwkransen.


De organisatie van de ceremonie in goede banen leiden

De uitvaartadviseur zal u ook kunnen helpen bij het organiseren van de ceremonie, of deze nu niet-kerkelijk of religieus van aard is. Nadat aan u is uitgelegd hoe de ceremonie zal verlopen, zal op tactvolle wijze een voorstel worden gedaan voor de muziek en de teksten, uiteraard met respect voor de wensen van de familie en de laatste wil van de overledene. Uw persoonlijke uitvaartbegeleider zal ervoor zorgen dat de herdenking perfect beantwoordt aan uw verwachtingen.


Uitvaartonderneming Lefèvre & Zn staat u terzijde voor, tijdens en na de uitvaart. Neem contact met hen op voor ondersteuning en het omgaan met deze moeilijke situatie.Comments


Schrijf een reactie

Bedankt voor uw bericht!

bottom of page