top of page

Wat zijn de belangrijke kwaliteiten voor het werken in de uitvaartsector?

Werken in de uitvaartsector heeft geen aantrekkelijk imago. Elke dag met de dood geconfronteerd worden kan sommige kandidaten afschrikken. De activiteiten van de uitvaartsector gaan echter veel verder dan dat en bestaan uit het ondersteunen van families, het afhandelen van de administratieve kant van een overlijden of het honoreren van de laatste wensen van de overledene en het begeleiden van zijn of haar nabestaanden in hun rouw. Funerarium Lefevre & Zoon in Ukkel kan u meer vertellen over dit beroep.Verschillende verkooppunten


Er zijn verschillende beroepen in de begrafenissector. Je kunt uitvaartassistent, ceremoniemeester, uitvaartbegeleider of portier worden. De beroepen die verband houden met uitvaartverzorging betreffen de verzorging van de overledene en zijn nabestaanden, het beheer van de inrichting en de organisatie van de uitvaart. Uitvaartverzorgers ontwikkelen verschillende vaardigheden, afhankelijk van hun verantwoordelijkheden en hun positie. Zo moeten de uitvaartadviseur, de ceremoniemeester en de uitvoerende agent op de hoogte zijn van de wet- en regelgeving op het gebied van uitvaarten. Afhankelijk van de functie is kennis van psychologie, praktijk en symboliek van verschillende uitvaarten, begrafenisprotocollen of gezondheid vereist. Begrafenisadviseurs zijn ook betrokken bij de administratieve opstelling.


Empathie in het hart van het beroep


Werken in de uitvaartsector vereist een enorme hoeveelheid empathie en vriendelijkheid. Als belangrijkste contactpersoon voor nabestaanden moet de uitvaartbegeleider in staat zijn de nabestaanden te ontvangen, te informeren en te adviseren, met respect voor niet alleen het verdriet van de nabestaanden maar ook hun religieuze of levensbeschouwelijke overtuigingen. De uitvaartbegeleider moet altijd beschikbaar zijn en tegelijkertijd uiterst georganiseerd. Het goede verloop van de begrafenis hangt van hen af. Hij moet dus het menselijke aspect kunnen combineren met een uitstekende organisatie om de administratieve beslommeringen van de nabestaanden te verminderen.


Contacteer Lefevre & Zoon in Ukkel en Brussel voor al onze uitvaartdiensten.Comments


Schrijf een reactie

Bedankt voor uw bericht!

bottom of page