top of page

Wat is een crematieceremonie?

Het is nooit gemakkelijk om met het wegvallen van een geliefde om te gaan. Door de laatste wensen te respecteren, waaronder crematie, kunt u zich bevrijd voelen van een zeer belangrijke beslissing. Uitvaartcentrum Lefèvre & Fils in Ukkel informeert u over crematieplechtigheden.De crematieceremonie: een persoonlijk eerbetoon

De crematieceremonie bestaat uit twee fasen: bezinning en crematie zelf. Tijdens het eerste deel kunnen geliefden zich uiten en hun emoties en herinneringen delen. Muziek of een video kan worden afgespeeld, afhankelijk van de laatste wensen van de overledene. Hier vindt ook de religieuze of seculiere dienst plaats. In het tweede deel hebben nabestaanden die naar het crematorium zijn geleid de keuze om de crematie live te zien achter glas of via video. Na ongeveer 2 uur wordt de as aan hen overgedragen. De as kan worden verspreid of begraven volgens de geldende normen.


De begrafenis, een laatste afscheidsbijeenkomst

Steeds meer mensen kiezen voor crematie, wat een serene oplossing blijkt te zijn om afscheid te nemen van een overleden dierbare. De infrastructuur is zo opgesteld dat u een laatste moment kunt delen met uw overledene, ongeacht het aantal aanwezige familieleden. U kunt overwegen om het zo goed mogelijk aan te passen om uw afscheid zo authentiek mogelijk te maken. Uw verdriet zal des te gemakkelijker zijn voor de toekomst, zelfs als het niet gemakkelijk is om vooruit te komen in deze pijnlijke beproeving. U kunt overwegen om de ceremonie te laten opnemen voor bewaring in de familiearchieven. Aarzel niet om te informeren naar deze dienst die geleidelijk door familieleden wordt overgenomen.


In Ukkel en Brussel organiseren uitvaartcentra Lefèvre & Fils de begrafenis van uw overleden dierbare door u met vriendelijkheid door de administratieve rompslomp te loodsen. Wilt u meer weten over de uitvaartplechtigheid? Bel ons nu en een van onze medewerkers bespreekt dit graag persoonlijk met u.

Comments


Schrijf een reactie

Bedankt voor uw bericht!

bottom of page