top of page

Hoe maak ik de juiste keuze tussen verschillende begrafenisondernemers?

Wanneer het moment daar is, is het niet altijd eenvoudig om de juiste begrafenisonderneming te kiezen om uw dierbaren te begeleiden, de ceremonie te leiden en de begrafenis of crematie te organiseren. Lefèvre & Fils Uitvaartverzorging, gevestigd in Ukkel, wil u graag enkele essentiële criteria voorstellen om u te helpen bij uw keuze.

De voorkeuren van de overledene, indien bekend

De overledene kan in zijn laatste wens een begrafenisondernemer naar keuze hebben aangewezen. Controleer ook of de overledene een begrafenisverzekering heeft afgesloten. Deze verzekering kan de aangewezen begunstigde in staat stellen om het geld voor de begrafenis vrij te maken en/of een begrafenisondernemer aan te stellen. Het is ook mogelijk dat de overledene alle formaliteiten al heeft geregeld met de betreffende uitvaartonderneming om u te helpen.


De plaats van de begrafenis

Als de overledene geen keuze heeft gemaakt voor zijn of haar overlijden ligt de beslissing bij zijn of haar erfgenamen. We raden u aan contact op te nemen met begrafenisondernemers in de buurt van waar de overledene woonde of in de buurt van de plaats die hij of zij tijdens zijn of haar leven had aangewezen. Informeer ook naar de mogelijkheden voor het vervoer van het lichaam naar de begraafplaats of crematie.


Voorkeuren van de familie

Het is belangrijk dat u zich goed verzorgd voelt door de uitvaartondernemer die verantwoordelijk is voor het organiseren van de begrafenis. Deze tijd, vlak na het overlijden van een dierbare, is heel bijzonder en vaak moeilijk: een vertrouwensrelatie kan u helpen om wat beter om te gaan met deze periode van rouw.

Als u nog geen uitvaartbegeleider kent, kunt u op zoek gaan naar een uitvaartonderneming bij u in de buurt, op internet of via mond-tot-mondreclame. Het is ook aan te raden om voor de dag van de begrafenis of crematie het uitvaartcentrum te bezoeken en kennis te maken met het team. Lefèvre & Fils staat voor u klaar in Ukkel en neemt de tijd om al uw vragen te beantwoorden.


Religie

Bij het plannen van een begrafenis is het essentieel om rekening te houden met de religieuze voorkeuren van de overledene. Over het algemeen is een begrafenisondernemer gebonden aan een bepaalde religie. Tegenwoordig bieden de meeste begrafenisondernemers echter ook niet-confessionele opties, evenals de mogelijkheid om een officiant van een andere religie te gebruiken als dat nodig is.


Zelfs als u niet religieus bent, kunt u een religieuze ceremonie aanvragen voor iemand die dat wel was.


De diensten die u nodig heeft en uw budget

Neem contact op met de verschillende begrafenisondernemers in uw omgeving om meer te weten te komen over hun diensten en vraag hen om een kostenraming op te stellen. Tijdens uw eerste afspraak of telefonisch contact kunt u een kostenraming opstellen met daarin:

  • de tarieven van de onderneming voor de diensten en de verschillende administratieve procedures

  • de prijs van de kist van uw keuze

  • de kosten voor het huren van een lijkwagen en de aanwezigheid van dragers

Neem vervolgens de tijd om de verschillende offertes te vergelijken en uw keuze te maken.


Neem contact op met Lefèvre & Fils Uitvaartverzorging, al meer dan 75 jaar actief in Ukkel, om uw uitvaart te organiseren. Lefèvre & Fils garandeert een persoonlijke begeleiding en beschikbaarheid.Comments


Schrijf een reactie

Bedankt voor uw bericht!

bottom of page