top of page

Funerarium of mortuarium: wat verschilt ?

Mensen denken dat een mortuarium en het funerarium hetzelfde zijn. Maar dit zijn twee verschillende plaatsen. Lefèvre & Fils begrafenisonderneming in Ukkel (Brussel) vertelt u meer over het verschil tussen een mortuarium en een uitvaartruimte.


De mortuariumruimte bevindt zich in een gezondheidsinstelling

Vroeger een mortuarium genoemd, de mortuariumruimte een groot capaciteit ruimte is die bevindt zich in een gezondheidsinstelling; ziekenhuizen, bejaardentehuizen, enz. Wanneer er zich een sterfgeval voordoet in de inrichting, wordt het lichaam op deze plaats bewaard. Er bestaat uit twee afzonderlijke ruimten: een gekoelde ruimte voor het behoud van het lichaam, en een andere voor de familie ontvangen.

Tot 72 uur na het overlijden kan het lichaam kosteloos in het mortuarium blijven; de volgende dagen zijn voor rekening van de overledene.

Familieleden kunnen hun deelnemingen voorstellen, maar over het algemeen is het een koude en onpersoonlijke plek die niet bevorderlijk is voor verzameling.

De begrafenisonderneming of het funerarium

Na een bezoek aan het mortuarium kan de familie overbrenging van het lichaam naar het uitvaartcentrum, ook wel begrafeniskamer genoemd, aanvragen. Als het overlijden thuis of op de openbare weg heeft plaatsgevonden, gebeurt deze overdracht automatisch. Het uitvaartcentrum is een ruimte die zich in de gebouwen van de begrafenisonderneming bevindt.

Net als het mortuarium, is het uitgerust om lichamen in goede omstandigheden te bewaren. Het heeft ook comfortabele lounges waar de familieleden van de overledenen kunnen samenkomen om een moment van stilte te delen. Het is mogelijk om een gepersonaliseerde afscheidsceremonie te organiseren met muziek, diavoorstellingen en hapjes. Familieleden kunnen er ook een gebedsbijeenkomst houden.

Lefèvre & Fils Uitvaartverzorging in Ukkel biedt een comfortabel, modern en overzichtelijk uitvaartcentrum. Het team helpt u bij de voorbereiding van een afscheidsceremonie. Neem contact met hen op !

Commentaires


Schrijf een reactie

Bedankt voor uw bericht!

bottom of page